Paremman pöhinän puolesta Kirkkonummella - joukkorahoituskampanja

mene suoraan kampanjaan tästä: https://mesenaatti.me/campaign/?id=544#single/view

Punainen pöhinä Mesenaatti.jpg

 

Kirkkonummelta on puuttunut matalankynnyksen toiminnallinen taide- ja kulttuuritila, tee se itse- kulttuurin testauspaikka, kohtaamis- ja tapahtumatuontoareena, taidegalleria, ammattitaiteilijoiden työtila - itse organisoituva luova poikkitaiteellinen tekijäyhteisö. Paikka jossa monialaiset osaajat, tekijät, taiteiljat ja ajattelijat voivat kohdata ja synnyttää Kirkkonummelle taide- ja kulttuurialan työpaikkoja ja työtilaisuuksia erilaisissa projekteissa, verkostoitua ja vaikuttua.

Kirkkonummen Kipinä on osaltaan korjannut tätä puutetta toiminnallistamalla tyhjilleen jääneen liiketilan Kirkkonummen ydinkeskustassa, Tallinmäki 2:ssa ja luomalla Kirkkonummelle uudelaista pöhinää ja tekemisen kulttuuria. 

Kipinän perustoimintaa olemme pyörittäneet kengännauhabudjetilla. Viimeiset kolme vuotta olemme tehneet työtä sen eteen että valtakunnallisia taide- ja kulttuurimäärärahoja on saatu eri kohderyhmille suunnattujen projektien ja hankkeiden mahdollistamiseksi. Merkittävimpinä näistä on Opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämä avustus paikallisten ammattitaiteilijoiden työllistymisen edistämiseksi, jonka turvin Kipinässä pyörii tällä hetkellä Yhteisötaiteen residenssihanke (2016-2017). Hankkeeseen työllistyvät taiteilijat toteuttavat ohjatusti yhteisötaiteellisen projektin paikallisissa hoivakodeissa sekä henkilökunnan että asukkaiden kanssa. Taiteiljat saavat työkaluja ja kokemusta ammatitaitonsa hyödyntämiseksi uusissa konteksteissa ja yhteisö vahvistusta taiteen prosesseista.

Kipinään on muodostunut joukko vankan ammattitaidon ja intohimoisen asenteen omaaviataide- ja kulttuurialan aktivisteja jotka näkevät että taide ja kulttuuri ovat osallisuuden ja yhteisöllisyyden kulmakiviä. Kehittyvän Kirkkonummen visiossamme taide ja kulttuuri kuuluu kaikille, siihen sisältyvät kokeileminen, rajoja rikkova poikkitaiteellisuus, matalankynnyksen toimintapaikat ja taide näkyvänä osana kuntalaisten elämää. 

Monipuolinen ja kekseliäs resurssointi ja rahoituspohja ovat nykyajan kulttuuritoimijoiden olemassaolon ehto. Niin myös Kipinän. Käännymme nyt niiden kirkkonummelaisten, yhdistysten ja yritysten puoleen jotka kokevat että olemme tuoneet Kirkkonummelle jotain hyvää ja kestävää ja jotka toivovat että tämän olisi syytä jatkua. 

Kutsumme teidät mukaan Kipinän perjantaina 9.6.2017 alkavaan joukkorahoituskamapanjaan "Paremman pöhinän puolesta Kirkkonummella". Kampanja kestää 31.8.2017 asti ja tavoitteenamme on saada kokoon yhteensä 25000 euroa. Jotta kampanja toteutuu meidän tulee saada kasaan vähintään 10 000 euroa. Varat käytetään Kipinän residenssitoiminnan kehittämiseen. Toivomme että voimme jatkaa sitä vielä toisen vuoden näillä varoilla. 

Voit tukea meitä osallistumalla kampanjaan usealla eri tavalla. Osta mieluisa vastike, kympillä pääset mukaan. Yrityksille on omat vastikeet, tilaa taiteilja yritykseesi tai lahjoittaa taiteija päiväksi paikalliseen hoivakotiin. Voit haastaa ystäviä mukaan, seurata kampanjaa facebookissa ja jakaa tietoa muille. Kiitos kun osallistut. 

Tehdään yhdessä Kirkkonummesta paremman pöhinän paikka!

Kampanjakummin suusta:

" Pähkähullusta ideasta on nyt tullut osa kirkkonummelaisten arkea. Tyhjillään ollut liiketila on otettu haltuun ennakkoluulottomasti ja rohkeasti. Kipinässä yhdistyvät ainutlaatuisella tavalla yrittäjämäinen ajattelu, ideoiden testaus ja kokeilun salliminen, taide- ja kulttuuri sekä työllisyyttä tukevat toimenpiteet verkostoitutumis mahdollisuuksineen. Jos Kipinä loppuisi Kirkkonummelle syntyisi kulttuurillinen tyhjiö. Kipinä tarvitsee tukea jotta se voi jatkaa toimintaa ja vakinaistua. Kirkkonummella tulee vahvistaa ilmapiiriä  jossa vahvan tekemisen asenteen omaavat tekijät voivat kukoistaa, se on kuntamme ja keskustan alueen elinehto."        
Kati Kettunen, toimitusjohtaja Carpentum Oy ja kunnanvaltuutettu

Kampanjasivut täältä:

https://mesenaatti.me/campaign/?id=544#single/view

Käy peukuttamassa ja jakamassa kampanjaamme täällä!

https://www.facebook.com/kirkkonummenkipina/

tai ota yhteyttä kamppanjapäällikköön Soile Kortesalmeen, p.0504314167