Soile Kortesalmi kertoo pikamuotokuvista: “ Työskentelen yhteisötaiteiljana erilaisissa yhteisöissä ja menetelmäni silloin on muotokuva. Olen muotokuvannut erityisesti ikäihmisiä sekä palvelutaloissa että kotona yksin asuvia. 

 Olen kehittänyt pitkään muotokuvamaalaamiseen jäljen jättämisen tekniikkaa, sellaista kuvan tekemisen tilaa, joka mahdollistaa mahdollisimman valppaan katsomisen ja jossa paperille tallentuva jälki on aistittu ja koettu.Tekniikan kehittäminen on osaksi ratkaissut asiaa, mutta tutkimukset jatkuvat. Yksi unemalammattini nuorena oli tutkimusmatkailija. Tavallaan olen tehnyt sitäkin, asuessani ympäri maapalloa, eri maissa, melkein kokonaisen vuosikymmenen. Mutta koen olevani tutkimusmatkailija yhä edelleen, katse on vain kääntynyt sisäiseen maailmaan. Kun tulemme ihmisinä yhteen, kannamme mukanamme sisäisiä suhteessa olemisen muotoja. Sisäistyneet kokemuksemme suhteessa olemisesta joko valaisevat tai varjostavat kohtaamisiamme. Teen kuvia koska haluan nähdä omat varjoni, ja hyväksyä ne sellaisena kuin ne ovat. Tutkimusmatka varjojen maailmaan auttaa ymmärtämään mistä ne ovat kotoisin. Valoa vasten nostettuna, varjot osoittautuvat valon ja paradoksien seuralaisiksi. Tule kuvattavaksi, kohdataan talven valossa taiteen tekemisen äärellä, maailmassa olemisen ihmeessä.

Pauliina Ruokokoski kertoo työskentely tavastaan: “Teokseni ovat pääosin esineinstallaatioita ja sekatekniikkatöitä, yhdistelen eri materiaaleja ja tekniikoita. Ympäristö on temmellyskenttäni, tutkin kaikkea ympärilläni. Kerään, ryhmittelen, kokoan ja puran; pienistä yksityiskohdista muodostuu suuria kokonaisuuksia. Taiteen tekeminen merkitsee minulle ympäristön jäsentämistä ja elämän tutkimista. Materiaalit ja esineet muuttavat käyttötarkoitusta ja muotoa, historia sekoittuu nykyhetkeen. Kollaasipajassa pääset tutustumaan käytännössä miten voit lähestyä ympäristöä, historiaa ja tehdä kuvia omasta elämästäsi.” 

Pizza tarjoilusta vastaa Joel Rutanen yhdessä Pekka isänsä kanssa. “Olen 13 vuotias ja olen kiinnostunut ruuasta ja ruuanlaitosta. Maukas ja yllätyksellinen ruoka on intohimoni. Leivomme pizzataikinan edellisenä päivänä Maatilapuodin speltti- ja vehnäjauhoihin. Olen testannut tätä taikinaa jo useita vuosia. Kun pizzan paistaa puulämmitteisessä Ooni uunissa, rapeus on taattu. Uutuutena kokeilemme myös makeaa pizzaa.”

Kaikki tapahtumat ovat ilmaisia, jos pizzan nälän vaara on olemassa, varaa käteistä tai mobile pay. 

Lämpimästi tervetuloa!