Kirkkonummen Kipinä

Kirkkonummen Kipinä on kasvanut kahden viikon kulttuuriprojektista kokonaiseksi yhdistykseksi. Alusta asti Kipinää sekä sen tekijöitä on ajanut eteenpäin tahto kehittää Kirkkonummen paikallista taide- ja kulttuurikenttää, tarjota mahdollisuuksia tehdä, tuottaa, luoda sekä osallistua. Kipinä toimii pääasiassa vapaaehtoisvoimin, mutta se ei syrji ketään. Taide, kulttuuri ja tekemisen kipinä elää meissä kaikissa, se kuuluu meille kaikille ja kaikilla on oltava mahdollisuus antaa oman kipinänsä kasvaa.

Kipinä toimii nykyään idyllisen metsämaiseman keskellä, vanhan kunnantalon tiloissa.

Kipinä tarjoaa tapahtumia ja toteutusmahdollisuuksia

Kipinällä on nyt käytettävissä 400 neliömetriä työ- ja toteutustilaa niin työhuoneiksi tiloissa vuokralla toimiville taiteilijoille kuin myös matalan kynnyksen toimintapaikaksi kenelle vain kuntalaiselle.

kipinän_työpajatila.jpg

Työpaja / kerhohuone 35m2

Kipinän suurin huone, työpajatila (n. 35 neliötä), on varattavissa kaikkien kuntalaisten käyttöön vaikkapa kokous-, juhla- tai kurssikäyttöön. Työpajatilan (myös tunnetaan kerhohuoneena) koko on 35 neliötä. Tilasta löytyy stereolaitteet, viritetty piano sekä pöytätilaa.

Kerhohuonetta vuokrataan pääosin tuntihintaan, mutta kaikenlaisia ideoita otetaan mielellään vastaan. Ilmaistapahtumia varten tila on mahdollista saada käyttöön ilmaiseksi.

näyttelykäytävä_kipinä.jpg

Näyttelykäytävä ja yleistilat

Kipinästä löytyy myös noin 100 neliötä kattava näyttelytilaksi soveltuva käytävä, yleisesti tilassa toimivien käytössä oleva keittiö sekä WC-tilat myös esteettömyyttä kaipaaville vieraille. Sisäänkäyntejä on kaksi, joista toinen rampilla ja tilavalla oviaukolla varustettuna.

keittiö_kipinä.jpg

Keittiö

Keittiön varusteluun kuuluu kahvin- ja teenkeittovälineet, keittolevyt sekä uuni, tiskikone, vesipiste, mikro ja jääkaappi. Tilassa on myös käytettävissä erilaisia astioita esimerkiksi kahvitarjoilua ajatellen. Keittiön ja muiden tilojen käyttö edellyttää omien jälkien siivoamista, muussa tapauksessa veloitetaan siivousmaksu.

piha_kipinä.jpg

Tilavat piha-alueet

Kipinän pihalla on runsaasti parkkipaikkoja niin talon etu- kuin takapuolella. Pihaa ylläpidetään talvisin ja aurataan ahkerasti, joten tapahtuman järjestäminen on mahdollista myös lumisina aikoina.

Tällä hetkellä Kipinä toimii talon ensimmäisessä kerroksessa, toinen kerros on eristetty kunnostusta varten. Vanhalla kunnantalolla on aiemmin todettu hometta, mutta tilat on heti havainnon jälkeen perusteellisesti remontoitu.

Kipinällä ei ole erillisiä aukioloaikoja, mutta tutustumiskäyntiä varten voi ottaa meihin yhteyttä tai pistäytyä vaikka Taidekahvila TaiKan lomassa.

Ota yhteyttä!

Vanha Sairaalantie 5
02400 Kirkkonummi

Tilakoordinaattori Maria Grönqvist-Lior

kirkkonummenkipina (ät) gmail.com

Kirkkonummen Kipinä Ry (y-tunnus: 2674643-3)

Kirkkonummen Kipinä ry on yleishyödyllinen yhdistys, joka toimii vapaaehtoisvoimin. Yhdistyksen tarkoituksena on vahvistaa taidetta ja kulttuuria Kirkkonummella toiminnallistamalla tyhjäksi jääneitä tiloja taiteen ja kulttuurin käyttöön.