Kirkkonummen Kipinä ry on vuonna 2015 perustettu voittoa tavoittelematon yhdistys, joka toimii pääosin vapaaehtoisvoimin. Yhdistys on toiminut taiteilijoiden ja muun henkilöstön työllistäjänä TE- keskuksen ja Opetus- ja kulttuuriministeriön tukemana. Erilaisilla projektirahoituksilla on totetutettu taidetoimintaa erilaisille kohderyhmille. Kipinä on tavoittanut vuosien varrella tuhansia ihmisiä. Kipinässä on toteutettu mm. kuvataidekursseja, näyttelyitä, konsertteja, bänditoimintaa, festivaaleja, lastenteatteria, animaatio- ja elokuvapajoja, maahanmuuttajatoimintaa, erilaisia elämänlaatukursseja, tanssia, jumppaa, kahviloita ja kirpputoreja.

 

Kirkkonummen Kipinä RY


MIKÄ KIPINÄ?

Kipinä on tila, joissa kuka vaan voi järjestää tapahtumia, kursseja ja erilaisia tilaisuuksia. Tapahtuma voi olla kaikille avoin tai yksityinen, toistuva tai kertaluonteinen, suuri tai pieni, nuorille tai vanhoille - ja kaikkea siltä väliltä. 


vuokrattavat tilat ja galleria

Kipinästä löytyy yleistilojen rinnalla monenlaisia erikokoisia työhuoneita aina 10 neliömetristä 35 neliömetriin saakka. Yhdistyksen jäsenenille vuokrataan mahdollisuuksien mukaan joko kokonaisia työtiloja tai osuuksia yksittäiseen huoneeseen. Muutoin yhdistys vuokraa työpajatilaa muun muassa kerho- ja kurssitoimintaan myös kaupallisille toimijoille. Ota yhteyttä: kirkkonummenkipina@gmail.com.

Talossa on käytävägalleria noin 30 metriä pitkällä galleriatason ripustuksella käytävän molemmin puolin. Yhdistys mahdollistaa kuntalaisille oman gallerianäyttelytilan hyvin pienellä kynnyksellä ja kuluilla. Sinäkin voit siis järjestää oman näyttelysi.

Tarjoamme mielellämme tilankäyttömahdollisuuden erityisesti apurahan hakemista miettiville. Yhdistyksen tavoitteena on kasvattaa paikallista taide- ja kulttuuritoimintaa, tukea seudun taiteilijoita ja auttaa oman projektin mahdollistamisessa. Ota meihin yhteyttä mikäli mietit apurahahakemuksesi rinnalle yhteistyötahoa.


Kipinällä on nyt käytettävissä 400 neliömetriä työ- ja toteutustilaa niin työhuoneiksi tiloissa vuokralla toimiville taiteilijoille kuin myös matalan kynnyksen toimintapaikaksi kenelle vain kuntalaiselle.

Kipinän yleistilat

 

Idyllinen sijainti

 
 

Heikkilässä sijaitseva vanha sairaalarakennus toimi aiemmin Kirkkonummen kunnantalona, kunnes keskustaan valmistunut uusi kunnantalo aloitti toimintansa tammikuussa 2012. Talo on alunperin rakennettu kunnan ensimmäiseksi sairaalaksi 1900-luvun alussa. Se on ihanteellisella paikalla, kallion kupeessa, linnunlaululehdon keskellä ja kävelymatkan päässä kunnan keskustan kaikista palveluista.

Kipinässä on keskiössä taiteilijoiden työhuonetilat, jolloin Kipinän rooli ammattitaiteilijoiden ja kulttuuritoimijoiden kollektiivina vahvistuu. Kipinässä on mahdollisuus verkostoitua, oppia uutta ja saada vahvistusta ammattimaiselle taiteen tekemiselle.